Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Amit a szempilla-hosszabbításról még tudni lehet


Szempilla-hosszabbításról szóló összehasonlító írásunkhoz kapcsolódóan mutatjuk be a JB LASHES termékeket forgalmazó ACE-IMPORT Kft. A következő interjúban olyan érdekes információkat tudhatunk meg a szempilla-hosszabbítással, kapcsolatban, hogy hol gyártják a legjobb szempillákat, mit kell tudni az utánzatokról, a ragasztókról és az árakról.

Először is mondj kérlek, néhány dolgot arról, hogy mit kell tudnunk Rólatok és arról, hogy hogyan kezdtetek el foglalkozni a szempilla-hosszabbítással! Ha lehet akkor magának a technológiának a fejlődési fázisait is ismertesd röviden!


Gárdai Éva az ACE-IMPORT KFT. tulajdonosa:
Cégünk az elsők között kezdett foglalkozni szempilla-hosszabbítással, ami akkor úgy indult, hogy megvettünk egy készletet a hozzá tartozó DVD-vel. Ekkor még nem volt hazánkban senki, aki segíthetett volna, így a DVD segítségével kezdtük el a szempilla-hosszabbítás elsajátítását. Nagyon sok munka és gyakorlás kellett ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük. Maga a technológia nem volt új keletű, hiszen léteztek tincses és soros szempillák, a különbség a szálankénti felhelyezésben volt elsősorban. Ezen kívül a régebbi latex alapú ragasztókat felváltották a pillanatragasztó alapú ragasztók, amelyeket más területeken már ezelőtt is alkalmaztak.


Vegyük sorba a szempilla-hosszabbítás fontosabb összetevőit!

A ragasztók
Minimális változtatás történt a ragasztók anyag-összetételében, illetve a hagyományos áttetsző oldatot színezni kezdték, hogy az opálos látványhoz képest természetesebben hasson. Gyakorlatilag az elmúlt öt évben a kutatások nagy része a ragasztók irritációjának a csökkentésére irányult, ami a cianoakrilát összetevő egyik sajátossága. Hozzá kell tenni, hogy az elmúlt öt évben elvégzett több ezer szempilla-hosszabbítás során egyetlen egyszer sem tapasztaltunk súlyos irritációs tünetet. A ragasztók másik fontos tulajdonsága a kötés gyorsasága és a rögzítés szilárdsága, aminél az a cél, hogy a rögzítés élettartama megközelítse a szempillák természetes életciklusának a hosszát.

Cégünk azért is egyedülálló a piacon, mert mi közvetlen gyártói kapcsolattal rendelkezünk. Koreai partnerünknél jelenleg 19 féle szempilla ragasztó található meg, igazodva az egyes országok piaci igényeihez.


A szempilla
A másik összetevő maga a szempilla. A piacon található különböző elnevezéstől függetlenül, minden minőségi műszempilla anyaga polibutilén-tereftalát, tehát szintetikus, antiallergén. Az egyes gyártóknál alkalmazott „Silk” (selyem), vagy „Mink” (nerc) elnevezés, az esetleges utókezelés miatti látványra utal. A szempillák szálas kiszerelése mellett most már a „tálcás” kiszerelés kezd elterjedni, amelynél a szempillákat egy ragasztócsíkra helyezik fel szorosan egymás mellé. Ezek térnyerésének az oka a gyorsabb és könnyebb kezelhetőség mellet az, hogy a megnövekedett gyártási volumen miatt, most már az áruk is versenyképesebb a szálas kiszereléshez képest. Cégünk már gyakorlatilag kedvezőbb áron tudja adni a tálcás kiszerelést a szálasnál. Érdemes a piacon szétnézni, mert egyes gyártóknál a tálcás kiszerelés ára még többszöröse a szálasénak.


A Felhelyezés (ragasztás) előkészítése
A cianoakrilát tartalmú ragasztók alkalmazása előtt kellően elő kell készíteni a szempillákat, ami a festék maradványok és egyéb szennyeződések letisztításán kívül, zsírtalanítást is jelent.

Ezeknél az előkészítő anyagoknál is elsődleges kérdés, hogy mennyire irritatív. Mi a Max2 termékcsaládot alkalmazzuk, ami egyedülálló módon direkt erre a célra lett kifejlesztve. De vannak más forgalmazók is Magyarországon, akik más márkanév alatt forgalmazzák ugyanezt a termékcsaládot. Kezdetben papír alapú ragasztócsíkot helyeztek az alsó szempillasorra, később pedig különböző ívű párnácskákat, amelyek könnyen megdagadtak, illetve irritációt okoztak.


Szempillák felhelyezése
A szempilla-hosszabbítás műveleténél nagyon fontos tényező az eljárás időtartama, ami egy gyakorlatlanabb szakembernél több órát is igénybe vehet. Cégünk ezen a területen is igyekezett olyan megoldásokat keresni, amik az eljárás idejét lecsökkenthetik. Eleinte a szempillákat a művelet közben párnácskára, vagy üvegre helyezték, ami nehézkessé tette a csipeszes munkát és a kéznek is nagyobb utat kellett megtennie a felvételtől a ragasztásig. Ezért is alkalmazzuk a kézfejre helyezett szilikon lapokat, amelyek a statikus töltésük miatt vonzzák a szempillákat és még fel is kunkorodnak tőle, vagyis könnyebben lehet szálanként megfogni és rövid úton a szempillára ragasztani.

Ehhez hasonlóan kezdtünk el gyártatni saját ragasztó tartó gyűrűket, amelyek a kozmetikus ujján vannak, nem szárad bele olyan könnyen a ragasztó (ami a levegő páratartalmától gyorsabban köt), nem folyik szét és főként szó szerint kéznél van a művelet közben. Az általunk egyedileg gyártatott gyűrűk anyaguknál fogva nem lépnek kémiai reakcióba a ragasztóval. Ezekkel az újításokkal igyekszünk a munkafolyamat idejét minél inkább lerövidíteni. Talán az innovációs megoldásaink, a gyártói kapcsolatok és a mennyiségi értékesítés miatt is kerültünk kapcsolatba Koreai Szempilla-Hosszabító Szövetséggel, így a legújabb technológiákról kapunk folyamatosan tájékoztatást és lehetőség van a konzultációkra is.


Manapság ha bárki meghallja a távol-keleti országokat hallunk gyártóként, rögtön a gyenge minőségregondolunk először. Mi a helyzet a szempilla-hosszabbítással?


Az anyagok származása
Azt tudni kell, hogy ennek az iparágnak a bölcsője és fellegvára Dél-Korea. A fontosabb anyagokat, (mint ragasztó és előkészítő anyagok) itt gyártják. A minőségi szempilláknál a gyártói hátteret Tajvan, Vietnám és Indonézia adja, de a fejlesztéseket Dél-Koreában végzik. Természetesen ezeket is igyekszenek koppintani Kínában, de ezek elmaradnak minőségben az előbb felsorolt országoktól. Jellemzője az utánzatoknak, hogy ridegebbek, könnyebben törnek és nehezebbek. Mivel mi folyamatosan monitoringozzuk a gyártók termékeit, ezért erre naprakészen rálátunk.


Gondolom nyomós okotok volt rá, hogy a JB LASHES márkát válasszátok?

JB LASHES
A termékpalettánk alapját a JB LASHES márka adja, amiről tudni kell, hogy nem egy tömegtermékre ráhúzott márkanév, hanem egyedi fejlesztésen alapuló termékekről van szó. Amerikában ők voltak az elsők, akik szempilla-hosszabbítással foglalkoztak és gyakorlatilag egy koreai szempilla-hosszabbító gyár vállalata, akik közvetlenül fejlesztik és gyártják a termékeiket. A velük való együttműködés ad egy biztos hátteret a működésünknek.
Mivel Magyarországon piacvezetőként a legtöbb partnerrel rendelkezünk (kb.: 1 500). Ez segített olyan mértékű forgalom elérésében, ahol már lehetőségünk nyílt közvetlen gyártói kapcsolatok kiépítésére, így kedvező árszínvonalon tudjuk a beszerzéseket lebonyolítani. Ebből adódik, hogy a kezdetek óta a termékeink árai nemhogy nőttek volna, hanem folyamatosan csökkentek. Ennek az egész piacra pozitív befolyása van, mivel az olcsóbb de rossz minőségű termékek nem igazán tudtak teret nyerni a Magyarországon.

Emellet igyekszünk a megnövekedett vásárlói igényeket is kielégíteni, például a minél dúsabb, „csábosabb” szempillák kialakításában. Kedvelt volt régebben is a tincses megoldás, vagy az, hogy több szálat ragasztottak ugyanarra a szempillára, viszont ezek nehezebbek voltak és gyorsabban kihullottak. Mi elkezdjük a többszálas W (tripla) szempillákat forgalmazni, amelyek három vékonyabb, előre összeragasztott szempillából állnak. Így kevésbé terheljük meg a szempillákat, mégis elérjük a kívánt hatást. Ez az előnye, hogy közvetlenül gyártatunk, mert a forgalmazás előtt van módunk tesztelni az anyagokat és a magyarországi igényeknek megfelelően, csak a legjobb minőségűeket kezdjük forgalmazni. Ilyen újdonság például a kétszínű szempilla, amely a fekete színű tőtől kezdve a végén színes. Tehát nincs rajtunk egy márkától jövő forgalmazási kényszer, azt forgalmazhatjuk, amire szüksége van a piacnak. Többlépcsős képzésünk (kezdő, haladó) pedig elősegíti, hogy partnereink magas színvonalú munkát végezhessenek.


Gárdai Éva, Ace Import kft.További részleteket az alábbi weboldalon találhattok:

Szempilla-hosszabbítást összehasonlító cikk...


Még több kozmetikus szakmai cikk...

címkék
3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, összehasonlítás ,

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, kozmetikus webáruház, kozmetikus kellékes
Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl bérlés, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia,

gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, aranykezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla hosszabbítás, műszempilla,
Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék,
Szépségszakma.hu szakmai oldal, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés.Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Szempilla-hosszabbításról szóló összehasonlító írásunkhoz kapcsolódóan mutatjuk be a JB LASHES termékeket forgalmazó ACE-IMPORT Kft. Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, pigmentfolt, akne, hegek, ránc, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Tiszavirág Fesztivál. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, képes beszámoló, kozmetikus kongresszus, kiállítás és vásár. professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt.