Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

A MEZOTERÁPIA tűvel és tű nélkül (videókkal!)

A mezoterápia nagyjából fél évszázados múltra tekint vissza, először a  gyógyászatban használták - migrén, sportsérülések, és különböző rheumatikus problémák kezelésére. Lényege, hogy egy nagyon vékony steril tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőr egy meghatározott rétegébe. 
Később szépészeti kezelésekre is alkalmaztálk,
  hiszen a kozmetika hatóanyagai is akkor fejtik ki hatásukat a legerőteljesebben, ha pontosan oda kerülnek - maximális koncentrációban - ahol be szeretnénk avatkozni a bőr működésében.

„Juttassuk a megfelelő hatóanyagot, szükséges mennyiségben, a megfelelő helyre”...
A kezelést mára már gépesítették, az automata adagolópisztolyba, injekciós fecskendőbe kell a "mezoterápiás koktélt" behelyezni, amely egyénenként és problémánként változik. A kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát is be tudja állítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. A terápia gyors, elérzéstelenítve viszonylag fájdalmatlan.

Hatásmechanizmus:
1. A bejuttatott anyag orvosi tisztaságú koncentrátum kell, hogy legyen, mindenféle tartósítószer-, illatanyag,-  és színezék, mentes, ez nagyon hatékonyan épül be a bőr rétegeibe, ahol kifejtve hatását látványossá tudja tenni a kezelést. Az eljárást a legkülönbözőbb esztétikai problémákra alkalmazzák: főként anti-ageing-, de hajhullás elleni-, pigmentfolt halványítás, cellulit-, stria elleni kezelésekre is.

Az alkalmazott
hatóanyagok pl. hyaluronsav, DNS, organikus szilicium, c-vitamin, L-carnitin, koenzimek (coenzyme A, cocarboxylase, NAD, FAD), gluthatione, koffein, foszfatidilcolin, (szójalecitin kivonata), stb.

A legkorszerűbb  mezoterápiás szérumok már tartalmaznak  rézpeptidet,  növekedési  faktorokat. Újdonságnak számít a  nanoszómás molekulaszerkezetű gélek alkalmazása is, amelyek sokkal könnyebben szívódnak a bőrbe.
(pl. Promedics Kft)  A  fenti anyagok zsírbontásra, ráncfeltöltésre, feszesítésre, a kollagén termelésének fokozására szabadgyök megkötésére, pigmentfolt halványításra, a hajhagymák erősítésére használhatók.

2. A másik hatásmechanizmust a tűszúrás generálja. A kezelésnél minden tűszúrás egy kis mikrosérülést okoz, amire a szervezet reagálni fog, elindít a szervezetben egy immunfolyamatot, mely következtében meggyógyítja a sérülést és "mellékhatásaként" a bőrt, mélyebb rétegektől kiindulva regenerálni is fogja. Beindulnak a fibroblast sejtekben a kollagén termelési folyamatok, és így a saját kollagénünk és a bejuttatott hyaluronsav szépen feltöltik a ráncokat.

Testkezelésnél, pl. stria esetében magát a nyúlási csíkot tudjuk így halványítani, a hegeknél is ugyanez a helyzet. A zsírbontó és cellulit kezeléseknél pedig a hatóanyag az, ami közrejátszik a folyamatban, (pl. zsírsejteket szétolvasztja stb.)

HOGYAN VÉGEZZÜK A KEZELÉST?

Arckezelés: A kezelést egy mezoterápiás pisztoly segítségével végezzük. A készülék automatikusan adagolja a hatóanyagot, és automatikus beállítás van arra is, hogy milyen mélyre juttassa be a bőrbe vagy zsírszövetbe. Az eredmény néhány kezelés után, minden más kezelésnél látványosabb, mivel gyakorlatilag a felhasznált hatóanyagok 100%-a célba ér.

A mezoterápiás testkezelések:
Speciális kozmetikai, esztétikai kezelések, melyek a hatóanyag koncentrátumok 100%-osan precíz kötőszövetbe juttatása következtében, képesek a zsírbontásra, cellulit kezelésre, feszesítésre. Két hetente, egy kezelést végzünk, és általában 4-6 kezelés körül kell egy-egy zsírdepó eltüntetéséhez.


A MEZOTERÁPIA eredményessége magáért beszél, elégedettek a látványosságával, és tartósságával. Ezt bizonyítja az is, hogy  sok a visszajáró vendég. A kezeléseket intenzív kúraszerűen alkalmazzák, ha fenntartó kezelésre van szükség az általában 3-4 havonta egy kezelést jelent.

A mezoterápia jelenleg a leghatékonyabb a hatóanyagok bejuttatására, mert egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőr védő, ún. barrier rétegét, (tű nélküli mezoterápia is) lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni hatásukat. A kezelések során felhasznált anyagok orvosi tisztaságúak, koncentrációjuk általában 100%. Más módszerekkel, pl. krémekkel, ill. egyéb elekrokozmetikai kezelésekkel (bőrvasalás, ultrahang, stb.) nem vagyunk képesek ilyen mélységbe bejuttatni a hatóanyagokat, csak a felszíni rétegekbe. Nincs hatóanyag veszteség, a megválasztott hatóanyagok a legideálisabb helyre, a szövetekbe, ill. a sejtekbe jutnak.


Módszerek

Tűs mezoterápia: Több, mint 50 éve használt és tökéletesített technológia. A kezelés során az analítikai tisztaságú hatóanyagokat egy digitális
mikroinjekciós készülékkel (pisztollyal) juttatjuk be arc és fejbőr esetén a bőr felső, testkezelések esetén a bőr mélyebb rétegeibe. A tűs mezoterápiánál ne hagyományos injekcióstűre gondoljunk, hanem egy nagyon vékony mikro tűre. A kezelést speciális felületi érzéstelenítő eljárással fájdalommentessé vagy - nagyon érzékenyek esetén - elviselhetővé tesszük.

Tű nélküli mezoterápia, vagy elektroporáció: Újdonságnak számító orvos-kozmetikai kezelési technológia, amely eljárás felfedezését 2003-ban Nobel -díjjal tüntették ki. Az analitikai tisztaságú anyagokat
Elektroporációs készülék
segítségével juttatjuk be a bőrbe. E készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével úgynevezett virtuális csatornákat nyit meg a bőrőn, lehetővé téve a hatóanyagok áramlását a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért is nevezik virtuális mezoterápiának. A kezelés kellemes, nyugtató, érzetre olyan mint egy masszázs.


A szakma és a személyes tapasztalatok azt igazolják, hogy mindkét eljárás ugyanolyan látványos és eredményes, amennyiben csúcskategóriás készülékekkel és tömény, steril hatóanyagokkal végzik a kezelést.

Különbségek:

Tű nélküli mezoterápiánál a hatóanyagok a virtuális csatornákon keresztül, közvetlenül a sejtekbe jutnak, így a legeredményesebben tudják hatásukat kifejteni. Viszont elmarad a tűs mezoterápiánál a bőrt ért mikro-szúrásokból adódó, saját bőr regeneráció és fokozott kollagéntermelés. Tű nélküli mezoterápiánál nincs fájdalomérzet, sőt a kezelés alatt kellemes masszázs érzete tapasztalható és biztosan nem keletkeznek bevérzések. 

 

 

 

  Videó a tűs mezoterápiáról


{youtubejw}HW_Uu7Co7Zk{/youtubejw}
 


 
Videó a tű nélüli mezoterápiáról
 

 

 {youtubejw}Fa0yCazxpJw{/youtubejw}

 Video a dermaroller-ről (nagyobb tűkkel, "enyhén" véresen!) Ekkora tűkkel csak orvosok végezhetnek kezelést, tehát ne ijedjetek meg, a kozmetikai mezorolleres kezelés nem vérzik!

{youtubejw}IWbDgNqUJSQ{/youtubejw}
A dermarollerről bővebben itt olvashatsz...

A mikrodermabrázióról - amellyel eredményesebbé tehető a mezoterápiás kezelés- itt olvashatsz...

A mezoterápiás készülékek forgalmazóinak linkjeit itt találod....

címkék
3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, összehasonlítás ,

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, kozmetikus szakáruház, fodrász kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés.Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, kozmetikus webáruház, kozmetikus kellékes
Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás
, lézer, ipl bérlés, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia,

gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, aranykezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla hosszabbítás, műszempilla,
Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék,
Szépségszakma.hu szakmai oldal, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés.Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Szempilla-hosszabbításról szóló összehasonlító írásunkhoz kapcsolódóan mutatjuk be a JB LASHES termékeket forgalmazó ACE-IMPORT Kft. Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, pigmentfolt, akne, hegek, ránc, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Tiszavirág Fesztivál. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, képes beszámoló, kozmetikus kongresszus, kiállítás és vásár. professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt.