Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Radiofrekvenciás kezelések

A radiofrekvenciát már több, mint 30 éve használja az orvostudomány.Rádiófrekvencia (RF) orvosi és kozmetológiai értelemben annyit jelent, hogy elektródák útját elektromos áram áramlik át a testen.

Az RF energiával szelektív hőhatást gyakorlunk a szövetekre, emiatt  a megfelelő teljesítményű- és frekvenciájú kezelés eredményesen alkalmazható a zsírsejtek anyagcsere-folyamatainak felgyorsítására (mert a hőhatás a zsírszövetekben a legintenzívebb, ugyanis azok elektromos-ellenállása a legnagyobb, hiszen kevés vizet tartalmaznak). Az intenzív hőenergia hatására a zsírsavak egy része távozik a sejtmembránon keresztül és kiürül a szervezetből.
Az RF energiát arcfiatalításra is alkalmazzák: a szelektív hőhatás miatt a kollagénrostok összehúzódnak, sőt hosszútávon a kollagénképződés is megindul.
A radifrekvencia kozmetikai alkalmazási területei:

Helyi, lefogyhatatlan zsírpárnák kezelése, méretcsökkentés
Narancsbőr, stria kezelés
Feszesítés, bőrszépítés
Arcfiatalítás, -rugalmasítás

A radiofrekvenciás készülékek fajtái:


MONO-POLÁRIS egypólusú (200- 500 W) Első generáció
Pozitív- negatív pólusú elektródákkal végzik, az RF energia nem koncentrálódik, széjjeljár a szervezetben, emiatt nagy teljesítmányre van szükség, ami fájdalmas és égési sérüléssel is járhat. Hűtés szükséges. Főként a nyirok- és keringési rendszer felé veztődik el.
Passzív monopólusú: Egy elektródát használ a kezelés alatt (a páciens teste és az ágy szolgál az áramkör zárására)


BI-POLÁRIS kétpólusú (50- 70 W) Második generáció
A radiofrekvenciás energia két egymáshoz közeli elektróda (pólus) között áramlik. A bőrbejutás mértéke állandó, alacsony áramsűrűséget igényel, hűtést általában igényel. Biztonságosabb és nagyobb hatásfokú kezelés, mint a monopólusú.

Multi-poláris készülékek - Harmadik generáció

TRI-POLÁRIS hárompólusú (kb. 30W)
RF áram legalább 3 elektróda (pólus) között áramlik. Az energia fókuszáltsága és a hatékonysága megnövekedett. A bőrbejutás mélysége változtatható, egyidőben melegíti a mély és felszíni szövetrétegeket a bőrben. Alacsony energia felhasználás, ezért nem fájdalmas. Nem kell hűteni, magasbb hatékonyságú kezelések.

HEXAPOLÁRIS hatpólusú
Két tripoláris rendszer továbbfejlesztése. Szabályozható a behatolás mélysége, még jobb a radiofrekvenciás energia koncentáltsága, kellemes a kezelésérzet, nagyobb a hatékonyság.

Folytatása következik...

Nem árt tudni: a ma oly népszerű tű nélküli mezoterápiás készülékek (elektroporátorok) is radiofrekvenciás energiával működnek.
Kerti Erika
Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium,

Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír. Gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, tűs henger, kollagén indukciós