Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Terhesen a körömszalonban

Amikor a műkörmöt viselő vendég várandós lesz, az első kérdés, ami felmerül benne: „Vajon viselhetem a műkörmeimet a terhességem alatt?”

A válasz: IGEN. Az a kémiai folyamat, miközben a körömépítő anyagok megszilárdulnak teljes mértékben kizárja a lehetőségét annak, hogy bármely összetevő behatoljon a természetes köröm felső rétegén keresztül a szervezetünkbe. Ezenkívül a vendég a szolgáltatás alatt olyan kis mértékben és ideig érintkezik a felhasznált kémiai szerekkel, hogy az esély a velük kialakuló reakcióra teljesen minimális.


A körömépítő szakember szempontjából

A körömkozmetikusok jelentősen nagyobb mennyiségben érintkeznek a körömépítésben használt anyagokkal, eszközökkel, hiszen nap mint nap ezekkel dolgoznak. Mégse kell megijednie a szakembernek attól, hogy terhessége miatt meg kellene szakítania a munkáját.

Különböző kutatások alátámasztották, hogy az alkohol, vagy a nikotin megnövelik a rizikóját egy esetleges fejlődési rendellenességnek. Szerencsére arról is készültek tudományosan megalapozott felmérések, hogy a körömépítéshez használt alapanyagok nem befolyásolják negatívan magát a terhességet.

A kulcs a biztonságosabb munkavégzéshez – a rizikófaktorok csökkentése – egészen általános, hétköznapi változtatásokban rejlik. Ha kipróbálod ezeket a tippeket, meg fogsz lepődni, mennyi apró dolgot használhatsz a munkád biztonságosabb végzéséhez és ezeket az ötleteket beleillesztheted akár a mindennapi munkamenetbe is. 

•    Az összes kidobandó hulladékot gyűjtsd jól lezárható tetejű, fém szemetes-tartóban
•    A szemetest gyakran ürítsd, különösen, ha asztali papírtörlőt, szivacs- vagy vattalapokat dobtál bele.
•    Minden anyaggal és eszközzel kapcsolatban tartsd be a gyártó használati utasításait és dolgozz velük pontosan, körültekintően.
•    Kerüld a bőrrel való érintkezést a kémiai anyagokkal (liquiddel, UV zselékkel, aktivátorral, tapadás-elősegítőkkel és primerekkel).
•    Gyakran és alaposan moss kezet fertőtlenítő szappannal, minden vendég után és evés előtt.
•    Az épp nem használatos anyagok tárolódobozait mindig jól zárd le, a porcelános folyadéktartó üvegcséket tartsd lefedve.
•    Két munka között iktass be rövid pihenőidőket, hogy átmozgathasd végtagjaidat és lélegezz mélyeket friss levegőn.
•    Használj minőségi, jól illeszkedő pormaszkot mikor reszelővel dolgozol, különösen akkor, ha csiszológépet használsz.
•    Használj helyi elszívó berendezést a keletkezett por és pára tökéletes elvezetésére.
•    Feltétlenül tájékoztasd az orvosodat, ha bármilyen zavaró közérzetváltozást észlelsz magadon, mint például gyengeség, fejfájás, szédülés.
•    Nézesd át kezelőorvosoddal azokat az anyagokat, amiket használsz, tartalmaznak-e savas összetevőket (MSDS,MMA).

Ezek az apró odafigyelések pozitívan befolyásolhatják az egész karrieredet. Feltétlenül hasznodra válhat még, ha informálódsz az anyagokról, amikkel dolgozol. Ha áldozol egy kis időt rá, hogy megismerd, miből állnak, hogyan működnek az eszközeid, anyagaid, magadtól is tudni fogod megfelelő, helyes használatukat.


Rudnay Krisztina
Köröm EnciklopédiaKörmös, liquiddel, UV zselék, aktivátor, tapadás-elősegítőkl és primerekl.

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor,gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, ,.

Műköröm alapanyag, manikűr alapanyag, pedikűr alapanyag, műköröm ragasztó, manikűrös reszelő, pedikűrös kellék, műköröm, manikűr bútor, pedikűr bútor, pedikűrös csikó, körömlakk, körömreszelő, tip, pocelán körömépítés, zselés köröm, műkörmös munkaruha, manikűrös munkaruha, pedikűrös munkaruha, ingyenes apróhirdetés. Körmös állás, körmös használt bútor, körömszalonban terhesen,